1 Kasım 2013 Cuma

İŞYERLERİ ÇALIŞMALARI EĞİTİMİ: BİR DEĞERLENDİRME



İşyerleri Çalışmalarında İlkeler metninde 10. maddemiz şuydu: “Yolları dene: İşyerinde müdüre/patrona karşı her yolu dene. Yalnızca kendi safına karşı dürüst olmak zorundasın. İşyerinde kazanım için, bir mücadele ağı kurmak için her yolu dene: Savaşı, barışı, dürüstlüğü, iki yüzlülüğü, büyüyü ve zehri, herseyi...” Biz de şimdilerde eğitim yolunu deniyoruz. İşyerlerinde kendi hakkını korumak isteyen herkese yönelik eğitimlerimiz devam edecek.

Bu eğitimleri güçlendirip, Türkiye'ye uygun hale getirip daha da yaymamız gerekiyor. Bu sebeple ilk eğitimimizin kısa bir eleştirisini yapmak istiyoruz.

Katılım:

  • Katılım azdı. Geleceğini söyleyenler gelmediler. Bu durumun bir nedeni, katılımcıların eğitimin tam içeriğinden habersiz oluşuydu. Bu problem, katılımcıları “Neden durduk yere bir eğitime katılalım?” düşüncesine itti. Bir diğer nedeni, bir ya da iki gün önceden katılımcılarla iletişim kurup gelip gelemeyeceklerini teyid etmedik. Bu da tam tarihin unutulmasına, insanların kafasında “Acaba olacak mı?” düşüncesine ve böylelikle rehavete neden oldu. Genel olarak söyleyecek olursak, bundan sonraki eğitimlerde katılımcılara daha ayrıntılı ön bilgi vermek ve eğitimden önce iletişime geçmek zorundayız.

  • Katılımcı profili, tam düşündüğümüz gibi gerçekleşti. Beyaz yakalı çalışanları hedeflemiştik. Kapitalist hiyerarşinin yüksek basamaklarındakiler yer almadığı için herşey rahatça konuşulabildi. Gelecekte yine bu ilkeye riayet etmemiz gerekiyor. İnsan atma yetkisi olan kimse bu eğitimlere girememeli!
    ...
    Okumak için: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder